Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

Първият Фестивал на семейството започва с кауза в подкрепа на Храма

Първият Фестивал на семейството започва с кауза в подкрепа на Храма

 

Уникалното събитие в село Полски извор събира хора от близо и далеч в градината Читалището

 

Във време, в което всичко разединява - нека любовта ни обединява! С това мото първият по рода си Фестивал на семейството стартира на 26 ноември от 14.00 часа в тържествен водосвет в храм “Света Петка”, а в 15 часа в градината на Читалището в село Полски извор ще бъде преобразена в цветно фестивално градче. Събитието е по повод Деня на християнското семейство, който отбелязваме днес. То се организира от Община Камено и по инициатива на местните жители и зад него застава църковното настоятелство при храм „Света Петка“.

В програмата на Фестивала са предвидени вкусни изненади от шеф готвач и традиционни кулинари, греяното вино и свежи коктейли. За настроението на ще се погрижат актьори, аниматори, инфлуенсъри, поп и рок изпълнители, фолклорни групи.

Идеята е събитието да събере семейства, местни жители от Община Камено и всеки, който иска да усети близост и топлина в навечерието на Рождество Христово. Ето защо Фестивала отваря врати за всички български и чуждестранни граждани.

Модерното звучене няма да попречи да бъдат издигнати християнските ценности. Началото ще даде отец Емилиян от храм „Света Петка“  с водосвет за здраве за жители и гости.

Фестивалът започва с кауза, която ще продължи и при следващите издания. Тя е за набиране на средства за доизграждането на обредна трапезария към православния храм в Полски извор - място за събиране на миряните по различни поводи и на християнски празници. По думите на отец Емилиян, обектът е бил проектиран и вдигнат на груб строеж преди 10 години с помощта на земеделци от селото. Поради липса на средства проектът е замразен, а междувременно броят на жителите в Полски извор расте. С тях и нуждата от място, което обединява в добри и лоши поводи християните там.

Повече за кампанията, можете да разбере по време на Фестивала на семействата. Входът е свободен и всеки гост, малък и голям е добре дошъл!

 

Триумф за сетивата на първия Фестивал на семействата в Полски извор

 

Шеф готвачи, бармани и традиционни кулинари с уникални рецепти и коктейли безплатно за гостите

 

В празник за сетивата се очаква да се превърне първият Фестивал на семейството, който ще се състои на 26 ноември в село Полски извор. Събитието се организира по инициатива на местните жители и Общината, които в месеца на Християнското семейство, искат да обединят малки и големи като сплотена общност от целия регион, а дори и страната.

Всички гости на Фестивала ще могат да опитат напълно безплатно пресен паламуд по специална рецепта с картофено пюре и чипс от хлебчета, както и реване по арабски, приготвени на място от шеф готвач Махмуд Ал Байруми. Атрактивни кукери от СНЦ „Каменски традиции“ ще приготвят на сач върху дървени въглища вкусни палачинки. Топ коктейли с различни ликьори ще раздават от TATRATEA, а от „Баш бакалията“ ще почерпят с традиционното за зимата греяно вино по тяхна специална рецепта.

Освен за добрия вкус, домакините на Фестивала са се погрижили и за доброто настроение на малки и големи. Градината на Читалището в село Полски извор ще се превърне още в ранния следобед на 26 ноември в приказно фестивално градче. Фолклорните ритми на местните малки танцьори ще прелеят в поп и рок звучене с изпълненията на Пени Ставрева, Иван Притъргов, Преслава Минасян. Известният актьор Пламен Каров ще забавлява децата, а любимецът на младите хора, инфлуенсърът  Артьом Анатолиевич – Арти ще бъде в окото на събитията още със старта на програмата.

На Фестивала на българските семейства, зад който застава и църковното настоятелство на храм „Света Петка“ в Полски извор, са поканени не само семействата и жителите на селото и община Камено, а всеки, който желае да празнува разбирателството близостта между хората.

Поканени сте и Вие – датата е 26 ноември! Стартът ще бъде даден в 14 часа с тържествен водосвет в храм Света Петка, а от 15 часа в двора на Читалището ще станете част от нашата емоция!