Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

С приказен спектакъл детска градина „Слънце“ в Камено отбеляза 60-годишнината си

С приказен спектакъл детска градина „Слънце“ в Камено отбеляза 60-годишнината си

 

Приказен спектакъл, достоен за голямата сцена изправи на крака препълнената зала на Културния дом в град Камено. С него беше отпразнувана 60-годишнината на детска градина „Слънце“.

Участие в танцово-музикалната приказка за доброто взеха възпитаниците от всички възрастови групи в любимата забавачница на поколения каменовци. От най-малките до най-големите деца се преобразиха в любими герои, водени от своите любящи възпитатели.

Трогателни послания от сцената отправиха настоящият директор Славина Тошева-Тодорова, дългогодишният директор на „Слънце“ – Мария Иванова, кметът на Община Камено Жельо Вардунски и председателят на Общинския съвет Радослав Балтаджиев.

„Вие дадохте първите стъпки в образованието на нас, нашите деца и внуци. Поклон пред грижите и професионализма ви. За мен това е вълнуващ празник, тъй като аз самият съм възпитаник на ДГ „Слънце“. Помня учителките си, които днес са пенсионери. Знам, че те са дали много за децата и искам да изкажа своята благодарност за това, което са направили. Първите седем години във възпитанието наистина са много важни. А те, винаги са имали съзнание за отговорната роля в живота на децата, давайки най-доброто за тях. Благодаря ви!“.  Това каза в своето обръщение кметът Жельо Вардунски. Той покани на сцената всички директори и възпитатели в залата и под бурните ръкопляскания на родители и пораснали вече деца им връчи цветя на признателност за това, че са останали верни на своето призвание.

Сърдечни пожелания отправи от името на ОбС – Камено и Радослав Балтаджиев. „Сигурно повече 90% от присъстващите в залата са преминали през тази детска градина и във всеки от нас има част от нея, останала в сърцата ни. Нека в навечерието на най-хубавите Коледни и Новогодишни празници, да са здрави децата, семействата им, възпитателите и учителите. Ние ще ги подкрепяме и нека Господ бъде с всички нас“, каза председателят на Общинския съвет.  

За сериозната годишнина децата получиха много подаръци и изненади от Община Камено, торта, достойна за юбиляри и цветя от Лукойл Нефтохим Бургас.

„Децата ни са прекрасни! А учителките са истински професионалисти и днес, докато гледахме спектакъла всички се убедихме в това. Една учителка може да бъде както пиленце, така и зайче или мече с децата на сцената, но се въплъщава във всяка една роля само и единствено за доброто на децата. Поздравления за директора им г-жа Тошева! Бъдете здрави и продължавайте да работите така всеотдайно за доброто на децата и на нашата община“, призова дългогодишният вече бивш директор на ДГ „Слънце“ – Мария Иванова.