Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

Честито Богоявление!

Честито Богоявление!
 
21-годишният Павлин Митев от Камено спаси Богоявленския кръст във водите на река Айтоска, след като за първи път участва в традиционния ритуал в родния си град.
Топлото време събра 11 смелчаци в надпреварата по намиране и спасяване на светия символ. За много от тях това беше поредно участие. Този път при 14 градуса температура на въздуха и цели 6 на водата в реката.
Отец Серафим Димитров извърши ритуалното хвърляне на кръста, а преди това и молебен за здраве.
„Нека Бог да дарува тази благодат, с която всички християни посрещаме този празник. На този ден отбелязваме първото явяване на Светата троица. Нека Бог ни укрепва, да ни дава духовни и телесни сили да вървим с по-голяма вяра и радост“, пожела отец Серафим на десетките събрали се за да станат част от празничната програма.
Кметът на Камено, Жельо Вардунски поздрави всички участници и граждани за празника още в ранните сутрешни часове, когато след празничното посещение на храм „Св. Георги Победоносец“ площадът пред сградата на Община събра жителите с народна музика и танци.
Фолклорните формации „Каменовски Традиции“ и „Кайлии“ участваха в празничното хоро в центъра на града, а по късно танцьорите и музикантите, водени от духовниците и кмета Вардунски се включиха, под съпровода на тъпани и гайди в зрелищното шествие до река Айтоска.
„Нека на Богоявление измолим от Бога здраве и благополучие за всички жители в нашата община. Прекрасно е, че хубавите ни традиции не са забравени, благодарение на Фолклорните формации „Каменовски Традиции“ и „Кайлии“. Благодаря на тях и на всички, които се включиха в празника“, сподели кметът на Камено.