Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

С трогателна церемония Община Камено отдаде почит на Апостола

 
С трогателна церемония Община Камено отдаде почит на Апостола
6-годишният Никола просълзи десетките жители пред паметника на Левски
„Васил Левски остава за нас и за бъдещите поколения пример, който да следваме. Да не прекланяме глава пред трудностите, но да отдадем преклонение и да сведем глави в почит към неговото дело и героизъм“, каза кметът на Община Камено, Жельо Вардунски по време на церемонията по повод годишнината от обесването на пред Апостола на свободата. В своето обръщение, той припомни съдбовните исторически събития от преди 150 години.
Десетки жители, сред които и много деца с цветя в ръце се събраха пред паметника на Васил Левски. Венци бяха поднесени от Община Камено, от кмета Жельо Вардунски и екипа на администрацията, от председателя на Общинския съвет в Камено – Радослав Балтаджиев, от ръководството на СУ „Христо Ботев“, от тракийското дружество „Одринска епопея“ в Камено.
Церемонията се превърна в трогателно събитие, благодарение на 6-годишния Никола Георгиев от Камено, който по свое желание излезе пред събралото се множество и изнесе кратък на просълзяващ рецитал от стихове и песни в чест на Апостола на свободата и накрая сподели:
„Мечтая, когато порасна да съм като него. Искам да съм силен и смел и да браня моята страна България“.